MOSA
pavilion_00.jpg

BERLIN PAVILION

 

Berlin Pavilion

The Berlin Pavilion was a result of an interest in exploring the relationship between architecture and user through active engagement in a spatial and temporal situation. Repetitive vertical ribs delineate the interior from exterior, while simultaneously forcing a dialogue between the participants situated, both inside and outside of the pavilion. The form was generated by applying a sinusoidal curve to the surface of a simple cube. All fabrication was done using a CNC router, which allows for customized configurations in curvature, density, and scale to meet the needs of the consumer. A translucent, waterproof membrane can be applied to the exterior to protect from the elements.

Project Location: Berlin, Germany

Project Completion: 2007